marți, 28 aprilie 2009

În Parcul Naţional Cozia se pregătesc rangeri juniori pentru ariile naturale protejate

Braşov/ Călimăneşti, 28 Aprilie 2009: Cel puţin 20 de elevi din Calimăneşti vor deveni în acest an rangeri juniori ai Parcului Naţional Cozia. Proiectul „Taberele tip Ranger Junior - instrument esenţial în promovarea ariilor naturale protejate”, finanţat de MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat, lansat la sfârşitul acestei luni, este implementat de PROPARK-Fundaţia Pentru Arii Protejate şi Administraţia Parcului Naţional Cozia, în perioada aprilie-octombrie 2009.

Pentru conştientizarea elevilor din comunităţile zonei Parcului Naţional Cozia, în luna mai, echipa de implementare a proiectului va organiza mai multe prezentări în şcolile din: Călimăneşti, Brezoi, Sălătrucel, Berislăveşti, Racoviţa şi Perişani. „Scopul acestor acţiuni este de a informa copiii despre importanţa ariilor protejate, despre necesitatea projetării naturii şi de a-i familiariza cu specificul Parcului Naţional Cozia”, a declarat Pavel Prundurel, şeful Parcului Naţional Cozia. Deasemenea, în cadrul proiectului se va organiza o tabără model Ranger Junior în decursul lunii august 2009, iar copiii ce vor participa la această tabără vor fi selectaţi din rândul elevilor claselor III-V, de la şcoala Şerban Vodă Cantacuzino din Călimăneşti.

Un alt obiectiv al acestui proiect, este acela de a realiza un ghid de organizare a taberelor Ranger Junior, instrument care va veni în sprijinul promovării ariilor naturale protejate din ţară. „Ghidul va avea atât o parte referitoare la logistica necesară unei astfel de acţiuni, cât şi informaţii relevante despre speciile şi habitatele din România, ce pot fi folosite în acţiunile de educare din tabere,” a spus Alina Alexa, coordonator proiect PROPARK.

PROPARK- Fundaţia Pentru Arii Protejate are ca scop dezvoltarea şi îmbunătăţirea continuă a capacităţii de management a ariilor naturale protejate din România (parcuri naţionale/ naturale, situri Natura 2000, etc.), precum şi educarea şi conştientizarea publicului larg, in special a tinerilor cu privire la importanţa conservării naturii.


Notă pentru editori:
1. Pentru mai multe informaţii despre proiect: Alina Alexa - Coordonator proiect, alina.natura2000@gmail.com, 0724.006.005
2. Pentru informaţii despre Parcul Naţional Cozia: Pavel Prundurel, Şef Parc, pavel_prundurel@yahoo.com , 0744.551.375
3. Pentru mai multe informaţii despre PROPARK-Fundaţia Pentru Arii Protejate: http://fundatiapropark.blogspot.com/, www.propark.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu